Reparatie buffertank bij Vion Boxtel

29 jun 2018

Leeggepompte tank voor reparatie

Vorige maand hebben we op een bijzondere plek een kort project uitgevoerd. In opdracht van Coltrade hebben we een buffertank van Vion te Boxtel gerepareerd. Vion is een internationale vleesproducent, waarvan een van de varkensslachterijen gevestigd is in Boxtel.

De buffertank bij de slachterij wordt gebruikt om restafval van het slachtproces op te slaan. Dit dierlijke afval is erg agressief en heeft in de afgelopen jaren het beton ernstig aangetast. Er was nog maar een dekking van ongeveer 2 cm, waardoor de zuren in het afval ook de wapening konden beschadigen. Een nieuwe beschermlaag was dus hard nodig. Terwijl het slachtproces gewoon doorliep gingen wij aan het werk.

Nadat de tank was leeggepompt en het beton goed was gereinigd, konden we beginnen met de herstelwerkzaamheden. Spuitbeton is volgens de natte spuitmethode aangebracht op het te repareren oppervlak, tot er in de gehele tank weer een beschermlaag van 4-5 cm aanwezig was. Vervolgens is het nieuwe beton, ter bescherming, verder afgewerkt met een laag primer en twee lagen coating, zodat de tank weer vele jaren mee kan.

Aangezien de tank een belangrijk onderdeel is van het productieproces in de slachterij moest het project binnen zeer korte tijd uitgevoerd worden. Slechts anderhalve week hadden we de tijd om dit werk van begin tot eind te realiseren. We zijn er dan ook trots op dat we het project binnen de gestelde termijn, en naar volle tevredenheid, hebben kunnen uitvoeren.  

  • Reinigen

  • Aanbrengen spuitbeton

  • Met nieuwe coating klaar voor gebruik