Railuitbreiding hoogspanningsstation TenneT te Borssele

22 mei 2018

Servicis is, samen met SC&M, aan het werk in Borssele. Hier wordt, in opdracht van TenneT, gewerkt aan railuitbreiding van hoogspanningsstation BSL380. TenneT, een grote Europese netbeheerder, is bezig met enkele nieuwe projecten, waardoor railuitbreiding van dit station noodzakelijk is. Via een UAV-GC contract heeft SC&M opdracht gekregen deze uitbreiding uit te voeren.

SC&M bestaat uit de ondernemingen SPIE SAG, Croonwolter&dros en Mobilis/ Servicis. Binnen SC&M is voor dit project een aparte organisatie opgericht vanuit de verschillende ondernemingen. Het project is gericht op de industrie, waardoor de integrale rollen vooral vanuit Servicis worden ingevuld. Servicis is ook verantwoordelijk voor het civiele deel binnen de combinatie. Het primaire deel is de verantwoordelijkheid van SPIE SAG en Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor het secundaire deel.

In mei 2017 zijn we al gestart met de ontwerpfase van het project. Juli 2017 is er begonnen met de eerste fase van de realisatie. De planning is om de laatste fase in augustus 2019 gereed te hebben. Op dit moment zitten we in laatste fase van het ontwerp en qua uitvoering zijn we gestart met de eerste velden binnen de bestaande installatie.

Het is een bijzonder project, niet alleen omdat een combinatie van verschillende organisatie als één SC&M moet acteren, maar ook omdat de eerste fase gerealiseerd wordt op een bestaand station. Dit is een 380KV station, waar van grote delen op spanning staan. Tijdens de werkzaamheden moet de leveringsvoorziening intact blijven, waarbij er dus strenge veiligheidseisen geleden.